Løpefest for hele familien lørdag 3. juni

For andre år på rad inviterer Nidaros Løpefest til gateløp og aktiviteter for både barn og voksne.

Nidaros Løpefest er et tverrsportslig samarbeid mellom Sør-Trøndelag Friidrettskrets, Strindheim IL og Nidaros Turn. Løypa for voksne er 10 km, mens barneløpet er 550 meter. Etter målgang blir det utdeling av fine premier til alle barna, og Redningsskøyta og Elias kommer på besøk. Startskuddet for voksenløypa går kl. 10, barneløpet starter kl. 11.30. Hovedarena med start og mål er Skansen.

Årets løype er den samme som i fjor – altså med stort rekordpotensiale – og går langs havnepromenaden og gjennom Trondheim.

– Nytt av året er at vi flytter hovedarenaen med start og mål til Skansen. Vi har lært en del av litt kluss i fjor. Blant annet at vi trengte mer plass, spesielt rundt målgang, sier arrangementsansvarlig Knut Bakkejord fra Strindheim IL.

– Løypa i fjor ble dessverre noe kortere enn den skulle, men i år garanterer vi 10 km – kontrollmålt og sertifisert. Det sier Ola Sakshaug, daglig leder i Sør-Trøndelag Friidrettskrets.

Nidaros Løpefest er en opplevelse for hele familien. Ettersom «Jentebølgen» ikke blir arrangert i år, blir det også årets største arrangement for Strindheim IL.